Om Oss

Wat Thai Gardermoen – For deg som bor i området rundt Gardermoen.

Wat Thai Gardermoen har en sentral beliggenhet like utenfor Jessheim og Gardermoen internasjonale hovedflyplass. Dette gjør at vi når ut til et stort antall buddhister i området.

Vi arbeider intenst med å skaffe samarbeidspartnere og for å rekruttere medlemmer, slik at templet skal kunne drives på en forsvarlig måte.  Vårt formål er at våre munker skal, gjennom vårt bidrag, kunne formidle læren om (dharma) til våre medlemmer og alle de som gjester tempelet i forbindelse med forskjellige arrangementer.

 

https://watthai.no/wp-content/uploads/2017/06/vaart-tempel-1200x675.jpg

Vårt tempel

Wat Thai Gardermoen – For deg som bor i området rundt Gardermoen.


Wat Thai Gardermoen har en sentral beliggenhet like utenfor Jessheim og Gardermoen internasjonale hovedflyplass. Dette gjør at vi når ut til et stort antall buddhister i området.

Vi arbeider intenst med å skaffe samarbeidspartnere og for å rekruttere medlemmer, slik at templet skal kunne drives på en forsvarlig måte.  Vårt formål er at våre munker skal, gjennom vårt bidrag, kunne formidle læren om (dharma) til våre medlemmer og alle de som gjester tempelet i forbindelse med forskjellige arrangementer.Våre munker

Våre munker har sin bakgrunn fra Thailand og fra thailandske templer.


Buddha stiftet munke- og nonneordner for sine disipler mens han levde for å videreføre læren (dharma) og for at munker skulle kunne virke som eksempler for lekfolk. Munker forlater sine familier, lever i sølibat og gir avkall på personlige eiendeler og verdslige forpliktelser.

I Norge lever munker av donasjoner via sitt tempel. Templene er igjen avhengig av gaver og at medlemmene oppvarter munkene i det daglige. Munkene gir så opplæring i dharma, og enkelte munker arbeider også med veldedig virksomhet.


https://watthai.no/wp-content/uploads/2017/06/vaare-munker-1200x675.jpg
https://watthai.no/wp-content/uploads/2017/06/vaare-arrangement-1200x675.jpg

Våre arrangementer

Våre arrangementer er både spennende og sosialt og alle er velkomne.


Vi har et bredt spekter av arrangementer. Alt fra merkedager som vi selvfølgelig markerer. I  tillegg arrangerer vi kurs i spesifikke temaer. Både innenfor vår religion, men også knyttet til yrkesvalg og sosiale aspekter. 

På dette bildet er våre munker aktive ute og snakker med folk flest i Oslo i forbindelse Oslo Thai Kultur og Matfestival 2017. Dette er et årlig arrangement som trekker enorme mengder mennesker med norsk/asiatisk bakgrunn.


สมาคมวัดพุทธไทยในการ์เดอร์โมน
(เดิมชื่อวัดพุทธสมาคมฟุตบอลคลับปลา)
Trondheimsvegen Jessheim 727
2054 Mogreina
+(47) 639 71 310
+(47) 916 50 914
+(47) 916 50 915